23948sdkhjf

Ortivus vinner nordirländsk upphandling

Ska leverera Mobimed till akutsjukvården i Nordirland.

Northern Ireland ambulance service, NIAS, har bestämt sig för att köpa Ortivus journalsystem Mobimed till Nordirlands akutsjukvård. Bolaget ska leverera mjukvara, hårdvara och systemsupport till hela ambulansverksamheten i Nordirland, något som innebär att hantera 17 000 patienter per månad, fördelat på 300 fordon. Ordervärdet motsvarar 32 miljoner kronor. Kontraktet löper på sex år med möjlighet till två års förlängning. Installationen inleds vid årsskiftet. 

– Upphandlingen har gjorts via ett upphandlingsförfarande där ett antal leverantörer deltar i det som kallas konkurrenspräglad dialog. Detta är ytterligare ett bevis på att Ortivus lösningar ligger i framkant när det gäller att uppfylla dagens moderna funktionalitets och integrationskrav”, säger Lars Höst, tillförordnad vd för Ortivus, i ett pressmeddelande. 

För NIAS blir affären ett steg in i en digitaliserad vårdmiljö. 

– Huvudsyftet med detta projekt är att skapa ett integrerat elektroniskt patientrapporteringssystem som säkerställer att NIAS har en journal som möjliggör högkvalitativ patientvård samtidigt som patienternas resultat och vårdflöden optimeras, säger Nigel Ruddell, NIAS medical director. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078