23948sdkhjf

Nästa vecka drar det igång

Om mindre än en vecka slås dörrarna upp till premiären av Fokus Hjälpmedel på Prioritet Serenek arena i Göteborg. "Den typen av möte som vi arrangerar har saknats i västra Sverige".

Under tisdag och onsdag 22-23 januari är det premiär för mässan Fokus hjälpmedel i Göteborg. Två dagar fullmatade med fortbildande och aktuella seminarier och workshops och branchens tongivande leverantörer på plats i utställarhallen.

Fokus hjälpmedel kommer nu för första gången till Göteborg efter många framgångsrika mässor på andra orter.

– Den typen av möte som vi arrangerar har saknats i västra Sverige. Ett möte där förskrivare och personer som arbetar med medicintekniska hjälpmedel både kan få utbildning på produkter och delta i fortbildande workshopar och föreläsningar. Dessutom innehåller mötena mycket inspiration. Detta behöver även personalen i Västsverige få tillgång till, säger Petrus Laestadius, vice vd på branschorganisationen Swedish Medtech, som är en av arrangörerna av mötet.

Under flera år har liknande hjälpmedelsmöten arrangerats på olika platser i Sverige. Swedish Medtech har i nära samarbete med landsting och regioner arbetat fram en modell för dessa möten som riktat sig mot förskrivare, hjälpmedelskonsulenter och andra som arbetar i branschen.

– Vi har under flera år arrangerat den här typen av möten i 7-klövern, Skåne och Stockholm och responsen från alla de som arbetar med hjälpmedelsfrågor i de här delarna av landet har varit så otroligt positiv! Varje år har bjudit på nya rekord i deltagarantal och antal utställande företag. Deltagarna och de arrangerande landstingen och kommunerna har varit väldigt positiva i sina utvärderingar och antalet landsting som vill haka på har ökat, säger Petrus Laestadius.

Under två dagar, 22-23 januari, står dörrarna öppna till Fokus hjälpmedel på Prioritet Serenek arena. Läs mer om föreläsnings- och workshop-programmet på hemsidan där även den kostnadsfria anmälan kan göras.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078