23948sdkhjf

Ny topp till Getinge

Krisdrabbade medtechjätten anställer ny affärsområdeschef som även tar plats i koncernledningen.

Medtechbolaget Getinge har inte haft en lätt höst. Besked om en FDA-granskning av bolagets ballongpumpar fick aktiekursen att rasa. Några veckor innan detta meddelade medtechjätten att ett miljardbelopp reserverats för ett amerikanska skadeståndsmål gällande nätimplantat som används vid bråckkirurgi.

Nu anställer bolaget en ny chef för affärsområde surgical workflow. Jobbet går till Stéphane Le Roy som även kommer att ta plats i koncernledningen.

Stéphane Le Roy har senast varit ansvarig för säljregionen South West Europe inom Getinges globala säljorganisation. Nu efterträder han Paul Marcun som har valt att lämna Getinge.

Le Roy började på Getinge 2012 som landschef för Infection Control i Frankrike, och har tidigare haft ett flertal chefspositioner inom försäljning, produkt och marknadsföring för medicinska bildbehandlingssystem inom GE Healthcare samt Siemens. Han har en ingenjörsexamen från Ecole nationale des ponts et chaussées i Frankrike och har även studerat ett år vid University of Texas i Austin, USA.

Han kommer att rapportera till Mattias Perjos, vd och koncernchef och den tillträder positionen 15 november.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125