23948sdkhjf

Frukost om makt och ansvar

En morgon sent i mars ordnades en frukost med viktiga samtalsämnen. Makt och ansvar i medtech-världen. Maktlistans 1:a Fabian Bolin intervjuades om patientgenererad data och hur det ger patienten en stark röst.

Över 50 deltagare hade klivit upp på tok för tidigt för att se höra mer om patientgenererad data och om makt i medtechvärlden i allmänhet. 

Först ut på scenen var Fabian Bolin, och strax efter hans kollega Sebastian Hermelin, som berättade mer om Waroncancer och deras arbete för att hjälpa vården att få veta vad patienten egentligen tycker om sin behandling.

Läs mer: Hela maktlistan 2018

- Vi har precis fått igenom ett samarbete med barnonkologen på Sahlgrenska universitetssjukhus, avslöjade Fabian Bolin.  Det tog lite längre än vi trodde, men nu är vi igång!

Därefter diskuterade Daniel Forslund, innovationslandstingsråd för Liberalerna i Stockholm och 5:a på maktlistan, och Jenni Nordborg, chef för regeringskansliets life science-kontor och 2:a på maktlistan, om hur viktigt det är för Sverige att bli bra på att få med patienter i vårdbesluten. Nederländerna nämndes av flera paneldeltagare som ett föregångsland.

- Jag har besökt vården på flera studiebesök i Nederländerna och det som slår en är att de tar människors egna krav på allvar. Frihet är till exempel en sådan sak som respekteras, även om den går ut över säkerheten, berättade Carolina Wallenius, tidigare landstingsbyråkrat och nu ledarskapsutvecklare på Assessio, därtill 86:a på maktlistan.

Modererade frukostsamtalet gjorde MedTech Magazines chefredaktör Hanna Brodda.

Här kan du se upptakten till mötet:

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078