23948sdkhjf

Styrelseledamoten blir chef

Efter flera år i styrelsen och arbete på konsultbasis, kliver hon in i chefsrollen på Brighter.

Petra Kaur Ljungman, som varit en del av Brighters styrelse sedan 2014, tillträder nu formellt befattningen som marknads- och kommunikationschef i företaget. Tidigare har hon haft rollen på konsultbasis. I samband med att Petra Kaur tar sig an den nya operativa rollen avgår hon också från styrelsen.

– Petra har genom sitt fleråriga styrelseuppdrag i Brighter byggt upp en stor kunskap om bolaget och sedan tidigare har hon gedigen erfarenhet från marknadsfrågor inom både läkemedels- och hälsobranschen. Petra har tillfört ett stort värde under dessa år och vi är väldigt glada över att nu kunna anställa henne på heltid inför den resa bolaget står inför, säger Truls Sjöstedt, Brighters vd och grundare, i ett pressmeddelande.

– Förändringen är också ett viktigt steg i bolagets ambition att lista bolaget på en reglerad marknad som Nasdaqs huvudlista, vilket ställer nya regulatoriska krav på styrelseledamöternas oberoende till ledningen, tillägger Truls Sjöstedt.

Petra Kaur Ljungman utbildad master i Biologi vid Umeå universitet och har forskat inom farmakologi vid Karolinska institutet. Hon har lång erfarenhet från ledande roller inom försäljning och marknadsföring från bolag inom läkemedels- och hälsomarknaden som Astrazeneca, Sanofi samt från byråer som Nightingale, Ogilvy/Ingo och Great clearity.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078