23948sdkhjf

Uppsala i toppen när inkubatorer rankas

Uppsala innovation centre har rankats som världens fjärde bästa företagsinkubator med universitetskoppling.

UBI Global har jämfört 259 företagsinkubatorer i 53 länder som har anmält sig till rankingen.

UBI Globals rankning av företagsinkubatorer världen över presenterades i förra veckan. Där har man jämfört 259 företagsinkubatorer som anmält sig till rankningen. Inkubatorerna kommer från 53 olika länder.

Den branschoberoende inkubatorn Uppsala innovation centre, UIC, placerades på en fjärde plats i kategorin World top business incubator – Affiliated with university 17/18. I den förra rankningen, 2015, kom UIC på tionde plats.

UIC ligger högre än det globala genomsnittet vad gäller påverkan på den ekonomiska tillväxten, antal nya arbetstillfällen, inkubatorns affärsutvecklingskompetens och särskilt företagens överlevnadsgrad. Den står sig också väl internationellt när det gäller tillgång till kapital och nätverk.

– Att återigen rankas högt i UBI Globals internationella jämförelse är fantastiskt roligt och hedrande och visar att vår support till projekt, startups och acceleratorföretag bidrar till en sund tillväxtspiral och minskar risker i tidiga skeden, kommenterar vd Per Bengtsson i ett pressmeddelande.

Drygt 700 projekt och bolag har fått stöd i affärsutveckling sedan UIC startade 1999. Drygt 1,8 miljarder kronor har investerats i bolagen till och med 2016.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078