23948sdkhjf

Årets händelser på medtechmagazine.se

Ännu ett år har gått och vi summerar vilka nyheter och artiklar som ni läsare gav mest uppmärksamhet under 2017.

Nu tar vi juluppehåll och samlar krafterna inför 2018, då mycket kommer att hända i medtechvärlden. Inte minst har vi ett valår framför oss. Men vi tänkte nu ta tillfället i akt att blicka bakåt istället. Här kommer en översikt över de artiklar och nyheter som ni läste mest under 2017.

Lite förvånande har det inte varit turerna efter Macchiariniskandalen som dragit till sig mest intresse av er läsare i år. Allra flest läsare fick istället vår granskning av en annan skandal, nämligen Strumpgate, där en ny typ av avtal skrevs mellan Stockholms läns landsting och företaget Onemed. Granskningen visade att det inte blev dyrare för skattebetalarna, även om det heller inte blev den stora besparing som landstinget hoppats på. Däremot hade flera parter, inklusive Onemed själva, varnat landstinget för att avtalet var svårt att överblicka.

En annan fördjupande text som drog läsare var vår intervju med Patrik Sundström, programansvarig för e-hälsa på SKL. Intresset för den artikeln är inte svårt att förstå, med tanke på hans smittande entusiasm inför utmaningarna.

Hos MedTech Magazine är alltid Hjälpmedelsmässorna ett väldigt uppskattat inslag och det märks på er läsare också, då flera artiklar som vi skrivit i anslutning till dem letar sig upp på årets topplista. Här ser vi intervjun med entreprenören Veronica Hedenmark och flera artiklar om nya teknologier i hjälpmedelsvärlden.

Bland nyheterna har ni uppmärksammat det nya life science-klustret i Göteborg, Vinnovas avgående generaldirektör Charlotte Brogren och Tietos köp av uppstartsbolaget Visuecare.

Sist men inte minst är vi glada att så många har hittat till vår satsning på webb-tv, där vi varit på plats under flera stora event i år. Det gäller inte bara klickvänliga titlar som ”Hångel ska digitalisera vården”, utan även våra intervjuer med profiler som Sahlgrenskas direktör Ann-Marie Wennberg och Nobelpristagaren Arvid Carlsson.

Nu hoppas vi att ni får en riktigt fin julhelg, så återkommer vi när det nya året börjat vakna till liv igen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08