23948sdkhjf

65 miljoner till Scibase

Medicinteknikbolaget säkrar finansieringen genom företrädesemission.

Stockholmsbaserade Scibase meddelar att nyemissionen med företräde för befintliga aktieägare tecknades till cirka 46 procent av det fulla erbjudandet. Totalt tillförs bolaget omkring 75 miljoner kronor före avdrag för kostnader. Det ger cirka 65 miljoner kronor i kassan till bolaget efter transaktionskostnader.

– Vi är mycket glada över att ha slutfört företrädesemissionen och vi kan nu lägga full fokus på att utveckla verksamheten. Som beskrivits i vår strategiska tillväxtplan finns det flera intressanta framtida möjligheter för Scibase. Efter att ha säkrat finansieringen kommer vi bättre kunna adressera dessa möjligheter under det kommande året med ett team fullt av energi och med fokus på att driva försäljningen, säger Simon Grant, vd Scibase, i en kommentar.

SciBase är ett medicinteknikbolag med huvudkontor i Stockholm, som utvecklar och säljer cancerdiagnostikinstrument. Produkten Nevisense är ett hjälpmedel för detektion av malignt melanom och i den största kliniska studien som hittills genomförts för detektion av malignt melanom har produkten fått resultat som visar på värdet av metoden för sjukvården. Nevisense är godkänd för försäljning inom EU, CE-märkt, TGA-godkänd i Australien samt även i USA, PMA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063