23948sdkhjf

Ny app ska hjälpa patienter med bröstcancer

Efter ett cancerbesked hamnar många i en krissituation. Appen Emotionspace gör det lättare att be om hjälp.

Det är Pfizer som lanserar den nya hjälpen Emotionspace, en app för smartphone, som låter kvinnor med spridd bröstcancer reflektera över och uttrycka sina känslor och behov, genom att svara på några korta frågor. Forskning har visat att många patienter som fått diagnosen känner sig isolerade och får en känsla av minskat egenvärde. Samtidigt visar undersökningar att känslomässigt stöd och förbättringar av livskvaliteten är två av de viktigaste behoven för den här patientgruppen.

I den nya appen kan kvinnor registrera sina känslolägen och få hjälp att identifiera känslomönster och de faktorer som orsakar dem, via en kurva som visar känslolägen över tid. De får också råd om vad de kan göra för att må bättre och möjlighet att dela dessa känslor med närstående.

I appen finns också en sida som kan anpassas och visas för vårdpersonal, så att de snabbt kan få en överblick över hur patienten mår. Programmet är utvecklat i samråd med kvinnor som har spridd bröstcancer och det finns tillgängligt utan kostnad för Iphone och Android.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125