23948sdkhjf

Permobil expanderar

Svenska rullstolsjätten förvärvar distributör och expanderar i Nya Zeeland.

Permobil förvärvar den Nya Zeeländska distributören Durable Medical Equipment. Förvärvet är ett viktigt steg i Permobils strategi för att öka tillgängligheten av innovativa och avancerade medicintekniska lösningar för personer med funktionsvariationer.

– Permobil siktar på att expandera i Nya Zeeland genom att tillhandahålla avancerad rehabiliteringsutrustning som ska främja användarnas medicinska behov samt frigöra resurser inom hälso- och sjukvårdssektorn, säger Larry Jackson, chef för Permobil Business Region Americas i ett pressmeddelande.

Förvärvet kommer att utvidga Permobils produktsortiment i Nya Zeeland, genom en bredare produktportfölj av eldrivna och manuella rullstolar samt dynor.

I Permobils produktsortiment ingår elektriska rullstolar, manuella rullstolar samt dynor. Permobils huvudkontor finns i Sverige. Totalt har Permobil 1 500 anställda i 17 länder. Permobil grundades år 1967 i Timrå av läkare Per Uddén. Bolaget är sedan år 2013 helägt av Patricia Industries, en del av Investor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078