23948sdkhjf

Baxter blev Årets MedTech Företag

Forskning i Sverige och målmedveten omorganisering gav företagarpriset Årets MedTechföretag 2015. – Det var verkligen en överraskning, känns verkligen roligt med ett sådant erkännande, sa Magnus Lindholm, vd Baxter Medical Sverige.
Varje år under Swedish Medtechs höstmöte delar tidningen MedTech Magazine, tillsammans med Leading Health Care, ut utmärkelsen Årets MedTechföretag. Det är ibland små företag som lyckats med någon bedrift, eller ett större som lyckat vända eller utveckla på ett föredömligt sätt.

I år gick priset till Baxter Medical AB, för sin omstrukturering och förändring till att bli ett modernt medtechföretag med en stor del av basen i Sverige.

Juryn, som sedan starten varit hemlig, har formulerar motiveringen till årets pristagare som följer:

“Årets medtechföretag är ett företag som har valt att tydligt satsa på forskning- och innovationsverksamhet i Sverige. Företaget har ett starkt fokus på patienten och på att utveckla framtidens vård.

Baxter har valt att, efter förvärvet av Gambro, göra en tydlig satsning på att inte bara behålla utan även utveckla den forsknings- och innovationsverksamhet som finns i Lund. Företaget fick genom sitt förvärv av Gambro ett verkligt kompetenscentrum inom hemodialys, något som man nu aktivt utvecklar.

Baxter har även arbetat fokuserat på öka möjligheterna för dialyspatienten att få tillgång till den livsavgörande behandlingen i hemmet i stället för på sjukhuset.”

Bilden: Hanna Brodda, chefredaktör MedTech Magazine delade ut utmärkelsen till Magnus Lindholm, Baxter Medical, som här gratuleras av Anna Lefevre Skjöldebrand, vd för Swedish Medtech.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094