23948sdkhjf

Teknisk säljare inom Mikroskopi mot industrin, BergmanLabora – Danderyd/Stockholm alt. hemmakontor

Brinner du för försäljning och vill arbeta med tekniskt avancerade produkter inom fältet mikroskopi? Vill du arbeta mot industrin, ha frihet under ansvar och drivs av att skapa långsiktiga kundrelationer? Då är detta rätt möjlighet för dig!

Tjänstebeskrivning

Som teknisk säljare inom mikroskopi ansvarar du för att driva försäljningen i Sverige med fokus på industrikunder. BergmanLabora är exklusiv återförsäljare av Nikon Instruments i Sverige och du kommer att fokusera på industrianpassade lösningar inklusive försäljning av mätmikroskop, stereomikroskop samt specifika konfigurationer anpassade efter industrikundernas önskemål och behov. Du blir en del av ett kompetent mikroskopiteam och har stöd av Nikons instrumentspecialister för att skapa affärer, tillväxt och nöjda kunder.

I rollen ingår att ha ett stort kundfokus och genomföra säljaktiviteter såsom kundbesök, nykunds-bearbetning, medverka på utställningar, mässor samt att anordna möten och demonstrationer. Du är involverad i upphandlingar och förhandlar priser och villkor och ansvarar för att budgeten uppnås. Du är väl insatt i produkterna och har en hög teknisk kunskap kring applikationerna och stödjer kunderna med expertis. Du vårdar befintliga kontakter såväl som bygger upp nya kundrelationer och har kontakt med beslutsfattare. Tjänsten innebär främst resor inom landet men i viss mån även inom norden och Europa.

BergmanLabora erbjuder ett varierande och stimulerande arbete med mycket frihet under ansvar. Tjänsten har en bra mix av självständigt arbete i kombination med teamarbete där du blir en nyckelkompetens i ett mycket kompetent team. Tjänsten är tillsvidare och med start så snart som möjligt/efter överenskommelse. Placeringsort är i första hand på BergmanLaboras huvudkontor i Danderyd, Stockholm. För en erfaren säljare med produktkännedom finns det även möjlighet att utgå från ett hemmakontor på valfri ort.

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet inom teknisk försäljning. Vi tror att en framgångsrik kandidat har en teknisk högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. Erfarenhet av mikroskopi eller närliggande tekniska produkter är meriterande liksom erfarenhet av upphandlingar och förhandlingar med kunder och inköpare. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du har god datorvana. Körkort är ett krav.

Som person är du självgående och har ett stort driv att göra affärer och kunder nöjda. Du är lösningsfokuserad med ett tekniskt intresse att hitta rätt lösning för respektive kund. För att trivas hos oss tror vi att du delar våra kärnvärden som är Enkelhet, Effektivitet, Förändring, Ansvar och Frihet.

Om BergmanLabora

BergmanLabora AB är en av Sveriges ledande leverantörer till den svenska laboratoriemarknaden. Vårt huvudkontor ligger i Danderyd med filialer i Göteborg, Gävle och Lund. BergmanLabora AB affärsidé är att marknadsföra och sälja instrument, förbrukningsprodukter och servicetjänster till laboratorier inom forskning, industri, universitet och högskolor. Våra produkter och tjänster skall bidra till en heltäckande lösning av kundens behov inom våra fokusområden. Vi vill vara en garant för säker funktion och därmed kostnadseffektiv drift. Vår vision är att BergmanLabora AB skall tillföra värde för våra kunder och leverantörer. Vi skall uppfattas som den bästa leverantören och partnern inom våra fokusområden. BergmanLabora AB ingår i Addtech AB som grundades 1906 och som är noterad på Stockholmsbörsens O-lista med över 5000 MSEK i omsättning 2013. Tillsammans med vår ägare delar vi koncernens grundläggande krav på vår verksamhet som är Tillväxt, Lönsamhet och Utveckling. Läs mer på www.bergmanlabora.se

Ett av företagets fokusområden är mikroskopi där BergmanLabora är exklusiv återförsäljare av Nikon Instruments i Sverige. Nikon Metrology är en division inom Nikon Instruments och är en del av världens mest framgångsrika optiska företag och är leverantör av innovativa Mät- och Mikroskop-relaterad lösningar för främst industrimarknaden. Läs mer på www.nikonmetrology.com

Ansökan

Vill du veta mer? I den här rekryteringen samarbetar BergmanLabora med Dfind Science & Engineering. Kontakta rekryteringskonsult Hanna Sandvall, 0733-43 40 68 alt. Ellinor Crafoord, 0733 43 45 02, för frågor och sök tjänsten via www.dfind.se/science-engineering Sista ansökningsdagen är den 17 augusti 2014.

Uppdragsgivare: BergmanLabora

Ort: Danderyd, Stockholm alternativt hemmakontor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064