23948sdkhjf

Svenska medtechföretag knyter affärskontakter på rysk sjukvårdsmässa

Exportrådet deltar med en paviljong för svenska företag och arrangerar den 4 december ett seminarium på Zdravookhraneniye 2012.

På Exportrådets seminarium får deltagarna lära sig mer om den ryska marknaden och har möjlighet att nätverka med distributörer, sjukhus, myndigheter och ryska företag.

- Seminariet är en unik möjlighet för svenska företag att knyta värdefulla affärskontakter med inflytelserika personer inom den ryska sjukvårdsindustrin. Sverige ligger i framkant när det gäller medicintekniska produkter och det finns ett stort intresse för svensk hälso- och sjukvård på den snabbväxande ryska marknaden, säger Anders Hallersjö, Affärsområdeschef hälso- och sjukvård på Exportrådet.

Under seminariet kommer ryska företag och myndigheter att tala om tendenser och framtidsutsikter inom hälso- och sjukvård i Ryssland och svenska företag får möjlighet att presentera sina lösningar i diskussioner om innovativ sjukvård. Svenska företag har också chans att besöka mässan och möta potentiella kunder, distributörer och partners.

På seminariet medverkar representanter från Mölnlycke Health Care, Getinge, Attends, Gambro, Hemocue, Pharmacure, Attends, Bactiguard, SCA Hygiene Products, Pharmacure AB och Atlas Copco. De kommer bland annat att tala om innovationsteknologier och infektionskontroll.

I den svenska paviljongens monter deltar SCA, Attends, Mölnlycke, Gambro, Camfil Farr och Bactiguard.

Zdravookhraneniye, som pågår 3- 7 december, är den största internationella mässan i Ryssland inom sjukvård, medicinteknik och läkemedel. Mässan arrangeras för 22:a året i rad och det är första gången Exportrådet deltar med en paviljong för svenska företag. 2011 samlades över 1 300 utställare från 40 länder och antalet besökare uppgick till 25 000 (80 procent av dessa var beslutsfattare).

Läs mer om Exportrådets seminarium på Zdravookhraneniye 2012
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078