23948sdkhjf

MedCore växer och får ny tung topp i styrelsen

Svensk medicinteknik på nordisk tillväxt:
MedCore ett snabbväxande bolag som tar in tungviktare i styrelsen

Under 2010 förvärvade MedCore det danska medicinteknik företaget Hemax As vilket tillsammans med den organiska tillväxten gör att MedCore passerar 100 miljoner i om sättning under 2011. Nu tar bolaget in branchtungviktaren Håkan Åström i styrelsen. Det borgar för ytterligare expansion och tillväxt. Bolaget befinner sig idag i slutförhandlingar för att lansera unik teknologi på diabetesområdet.

Förvärvet av Hemax var viktigt för den strategiska expansionsstrategin som innebär att bolaget idag finns med egen närvaro på den skandinaviska marknaden.

Under 2011 lanserar MedCore två nya kirurgiska tekniker inom spinal- och tumörkirurgi. Genom ett nytt instrument inom spinalkirurgi kommer ingrepp att kunna genomföras med större precision och därmed avsevärt mindre komplikationsrisk för patienten. Även inom tumörkirurgi, eller kirurgi i mjuka vävnader såsom lever, njure och lunga, kommer MedCores lansering av ett nytt instrument som innebär ökad patientsäkerhet i form av mindre risk för blödningar och infektioner. För sjukvården innebär den nya produkten Acullis upp till 50 procent kortare operationstid.

I dagarna ligger MedCore också i slutförhandlingar rörande ett avtal som innebär att de kan lansera unik teknologi inom diabetesvård på den nordiska marknaden. Det rör sig om nästa generations diabetesbehandling och även om bolaget är förtegna om detaljerna så handlar det om modern teknik i smart phone-utformning.

- MedCore ligger i framkant när det gäller medicinteknisk innovation. De levererar för morgondagens sjukvård vilket är anledningen till att jag tror på bolaget och därmed väljer att ingå i dess styrelse, säger Håkan Åström, som väljs in på årsstämman i april. Modern teknik är enormt viktigt även inom vården och jag ser oerhört mycket fram emot den resa som MedCore har framför sig.
MedCores huvudsakliga affärsområden är anestesi/intensivvård, diabetes, kirurgi och respiration. Försäljningsmålet för 2011 är på 125 miljoner.

- Jag är glad och stolt över det MedCore står för och har uppnått, säger Sverker Olofsson, VD för MedCore. Tre grundläggande värden vägleder vår verksamhet fokus, kompetens och vilja. Dessa tre värden stödjer vårt löfte till marknaden; enklare och säkrare vård. Jag ser med spänning fram emot att få arbeta med Håkan Åström i styrelsen och är säker på att det valet är helt rätt för vår fortsatta tillväxt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094