23948sdkhjf

Sectra får första nordamerikanska ordern på Sectra MicroDose Mammography

IT- och medicinteknikföretaget Sectra har tagit hem en beställning på fyra mammografisystem från Trillium Imaging Associates, en kedja av kanadensiska mammografikliniker. Systemen såldes av Sectras nya distributör på den kanadensiska marknaden.

Fyra av de fem kliniker som drivs av Trillium Imaging Associates kommer nu att erbjuda kvinnor säkra och effektiva mammografiundersökningar till marknadens lägsta stråldos. Kanada är en stor marknad för hälso- och sjukvård. I dag är de flesta mammografisystemen i landet analoga och efterfrågan ökar på digitala system.

– Detta är en strategisk order eftersom den är vår första MicroDose-order i Nordamerika, säger Jesper Söderqvist, VD för Sectras produktdivision för mammografi. Kanada är en kvalitetsorienterad marknad där kvinnor är mycket hälsomedvetna och kanadensiska kunder kommer att vara viktiga referenser när vi går in på USA-marknaden.

Minskade stråldoser ligger högt på agendan för vårdgivare i de flesta länder. Sectra MicroDose Mammography bygger på en unik patenterad detektorteknik som använder fotonräkning, vilket gör det möjligt att kombinera den revolutionerande låga stråldosen med den mycket höga bildkvalité som krävs inom mammografi. Sectras MicroDose används i de flesta större mammografiprogram i Europa och bidrar till att minska stråldosen vid mammografi i Sverige och i ytterligare 17 europeiska länder samt i Australien och Nya Zeeland.

Om Sectras medicinska system

Sectra utvecklar och säljer IT-system och produkter för röntgen-, mammografi- och ortopedkliniker. Över 1100 svenska och utländska sjukhus använder systemen i daglig drift och mer än 52 miljoner röntgenundersökningar diagnostiseras i Sectras system varje år. Detta gör Sectra till ett av världens ledande företag inom system för hantering av digitala röntgenbilder. I Skandinavien har Sectra en marknadsandel på mer än 50 procent av alla filmfria installationer. Förutom i Skandinavien finns Sectras system installerade hos kunder i Nordamerika och de flesta större länder i Europa och Fjärran Östern.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.127