23948sdkhjf

Region Sörmland väntas gå back – planerar att dra ned på personalstyrkan

Region Sörmland går mot miljardunderskott. Nu presenteras ett nytt åtgärdspaket. En av åtgärderna handlar bland annat om att minska på personalstyrkan.

2024 ser Region Sörmland att gå mot ett underskott på över en miljard kronor, vilket är sämre än vad regionen budgeterat. För att få ekonomin i balans har nu flera förslag lagts fram för att få bukt på den negativa kostnadsutvecklingen som ska presenteras för regionstyrelsen den 18 juni.

– Det handlar bland annat om centraliserings- och flera omorganisationsförslag, begränsningar av remitteringar för utomlänsvård och ökat samarbete med grannregioner vad gäller olika administrativa funktioner, säger Magnus Johansson, regiondirektör i Region Sörmland, i ett pressmeddelande.

Regiondirektören ska också fatta ett verkställighetsbeslut om att dra ned på personalstyrkan med 2 procent. Åtgärden är en del av ett tidigare beslut om att minska antalet medarbetare till samma nivå som 2019.

– Det innebär att regionens samtliga divisioner, staber och verksamhetsområden ska reducera sin personal och genomföra nödvändiga verksamhetsförändringar. Detta ska ske med minsta möjliga påverkan på kärnuppdraget.

Regionsjukhuset Karsudden är en av verksamheterna som är undantaget från personalneddragningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078