23948sdkhjf

Efter Ivo-beslutet – Humana Assistans ansöker om skadestånd

Humana Assistans har lämnat in en ansökan om skadestånd från staten. Detta efter förra årets Ivo-beslut om att dra in vård- och omsorgsbolagets tillstånd att bedriva bland annat personlig assistans och hemtjänst.

239,5 miljoner kronor, så mycket begär Humana i ersättning för bland annat kundbortfall och rättegångskostnader i samband med Ivos-beslut om att dra in bolagets tillstånd i fjol.

Humana Assistans avgående vd Johanna Rastad, säger i ett pressmeddelande, att beslutet fick ”enorma konsekvenser”.

– Vi lever fortsatt med de konsekvenserna och söker nu kompensation för delar av den ekonomiska skadan. Det handlar framför allt om att många kunder som är beroende av assistans för att klara vardagen valde att lämna Humana i osäkerheten kring vår framtid som följde på beslutet, säger hon.

Det var i slutet av januari som Ivo, inspektionen för vård och omsorg, beslutade att dra in bolagets tillstånd för att driva bland annat personlig assistans. Inspektionen hänvisade till bland annat återkommande brister i delar av verksamheten, vilket Medtech Magazine tidigare rapporterat.

Men efter att Humana överklagat upphävde Förvaltningsrätten beslutet i juni förra året. Nu ansöker vård- och omsorgsbolaget skadestånd. Johanna Rastad, bolagets vd, menar att bolaget tror sig ha goda chanser att få gehör för sina ersättningskrav.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08