23948sdkhjf

Nätföretag öppnar hjälpmedelsbutik – när regionen stänger sina butiker

En nätbutik för hjälpmedel har växt och breddat verksamheten. Nu öppnar företaget en fysisk hjälpmedelsbutik i Borlänge, rapporterar Lokalt i.

Arvid Forsman startade företaget Rehabit för fem år sedan. Då sålde han endast hjälpmedel för personer med hörselnedsättning och all försäljning skedde via internet från hans lägenhet. Sedan dess har han utökat sortimentet till att gälla fler hjälpmedel, anställt fyra personer och ökat omsättning från 200 000 kronor första året till 12 miljoner kronor det senaste året.

De flesta kunder är äldre och för dem är det väldigt viktigt att få prata med en person

Forsman förklarar framgången med en god tillgänglighet och personlig kontakt.

– Vi är en av få e-handlare som har en egen kundtjänst som man kan ringa till. De flesta kunder är äldre och för dem är det väldigt viktigt att få prata med en person, säger han till Lokalt i.

Tillsammans med sin syster, som gått in som delägare, planerar han att öppna företagets första butik redan ni i mars eller i april och i samband med det anställa mer personal.

Förra året tog Region Dalarna ett beslut om att stänga hjälpmedelsbutikerna i regionen. Arvid Forsman framhåller att det därför finns ett tomrum att fylla.

– Ja, jag vet att det är många pensionärer som är förtvivlade när de inte vet var de ska få ta på sina hjälpmedel. Många har inte möjlighet att handla på nätet och den närmaste butiken ligger annars i Gävle, säger han.

Artikeln är en del av vårt tema om Hjälpmedel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.25