23948sdkhjf

Satsning på en nationell digital infrastruktur inom vården får samordnare

Tidigare vd för Kommuninvest, Tomas Werngren, blir nationell samordnare för regeringens satsning på en digital infrastruktur i hälso- och sjukvården.

Syftet med satsningen är att göra hälsodata tillgänglig inom hela vårdkedjan inklusive tandvården oavsett vem som bedriver vården. Målsättningen är att dels minska den administrativa bördan inom vården samt dels förbättra kvaliteten och patientsäkerheten.

I en del av detta arbete har nu Tomas Werngren tillsatts som nationell samordnare för den digitala infrastrukturen.

– Att hälsodata blir tillgängligt i hela vårdkedjan, oavsett vårdgivare, spelar en stor roll för kvaliteten vården, patientens ställning och patientsäkerheten. Det kommer också att minska den administrativa bördan för vårdpersonalen vilket är mycket angeläget. Den nationella samordnaren för digital infrastruktur i hälso- och sjukvården som vi nu tillsätter kommer att ha stor betydelse för genomförandet av en nationell infrastruktur, säger Jakob Forssmed (KD), socialminister, i ett pressmeddelande.

Tomas Werngren kommer i sitt arbete bland annat att förbereda aktörer för en implementering av infrastrukturen. Första januari 2026 ska uppdraget redovisas för Socialdepartementet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095