23948sdkhjf

Göran Stiernstedt ny ordförande för Karolinska universitetssjukhuset

Göran Stiernstedt, sedan tidigare ordförande för Karolinska institutet, blir nu också ordförande för Karolinska universitetssjukhuset. 

Det är Dagens Samhälle som rapporterar om att det rödgröna styret i Stockholm byter ordförande för Nordens största sjukhus. Ett beslut som får kraftig kritik av oppositionen, enligt tidningen. Den tidigare ordföranden Håkan Sörman uppger att han inte har fått någon förklaring av regionstyrelsens ordförande Aida Hadzialic (S) om varför han petas från posten.

– Jag hade gärna fortsatt. Jag vet inte om det finns ett missnöje, men resultaten är ju bra: vårdplatserna är betydligt fler, cheferna betydligt färre, det är inga köer i cancervården och i ekonomin har det varit överskott tre år i rad mot tidigare miljardunderskott, säger han till Dagens Samhälle.

Ny ordförande blir Göran Stiernstedt som är infektionsläkare i grunden och har haft en antal tunga uppdrag inom sjukvården, bland annat som chef för avdelningen för vård och omsorg vid Sveriges Kommuner och Landsting. Han är sedan 2020 även ordförande för Karolinska institutet. 

Håkan Sörman har tidigare bland annat varit vd för Sveriges Kommuner och Regioner.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063