23948sdkhjf

Hon är Årets arbetsterapeut

Årets arbetsterapeut 2023 är Catrin Knutsson vid Dalby vårdcentral. Hon får utmärkelsen för sitt arbete att utveckla arbetsterapin inom primärvården i Skåne.

Catrin Knutsson har axlat uppdraget som funktionsföreträdare för arbetsterapeuter inom primärvården. Inom ramen för uppdraget har hon sammanställt aktuell forskning inom området och nätverk har etablerats.

”Tack vare den professionsbeskrivning och kompetensmodell som arbetats fram under Catrins ledning har arbetsterapeuters kompetens och kompetensbehov i primärvården stärkts. Arbetet har även inneburit att professionens kunskap och kompetens har synliggjorts till andra professioner, chefer och politiker, vilket bidragit till en ökad kännedom om arbetsterapeutens roll i teamet”, skriver juryn i sin motivering.

Det är fackförbundet Sveriges Arbetsterapeuter som delar ut utmärkelsen. Som vinnare tilldelas Catrin Knutsson 10 000 kronor.

Utmärkelsen Årets arbetsterapeutstudent, som också delas ut av fackförbundet går i år till Hólmfríður Ásbjarnardóttir vid Karolinska institutet för sitt engagemang att sprida kunskap om arbetsterapi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079