23948sdkhjf

Uppsalabolag tar in 56 miljoner för fortsatt expansion

Medicinteknikbolaget Senzime, som utvecklar patientövervakningssystem, har beslutat att ta in drygt 56 miljoner kronor i en riktad nyemission av aktier.

Syftet är att säkra resurser till att stärka bolagets kommersiella expansion med koppling till nyligen publicerade europeiska och amerikanska riktlinjer, skriver företaget i ett pressmeddelande. Finansieringen ska också användas för att säkerställa leverans i innovationsprojekt och täcka behovet av rörelsekapital.

I emissionen deltar bland annat institutionella ägare som Fjärde AP-fonden, Crafoordska stiftelsen och Handelsbanken fonder, och även aktieägaren och styrelseordföranden Adam Dahlberg.

– Det är glädjande att ägare och investerare visar Senzime sitt fortsatta förtroende. Klimatet på den finansiella marknaden är som alla vet utmanande och emissionen är ett styrkebesked för Senzime och ett kvitto på kvaliteten i vår verksamhet och våra produkter, säger företagets vd Philip Siberg i en kommentar.

Senzime, som är baserat i Uppsala, marknadsför lösningar för realtidsövervakning av neuromuskulär andning under och efter operation i syfte att minska vårdrelaterade komplikationer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078