23948sdkhjf

Stressmottagningen i Stockholm i konkurs

Efter mer än 20 års verksamhet har Stressmottagningen i Stockholm nu stängts. Stängningen sker som en följd av Region Stockholms beslut att avskaffa vårdvalet för smärtpatienter och patienter med utmattningssyndrom.

Mottagningen som är belägen på Kungsholmen i Stockholm har begärts i konkurs. På mottagningens webbplats framgår att stängningen sker som en konsekvens av att vårdvalet för patienter med komplicerad smärta eller utmattningssyndrom avskaffas.

”Sedan beslutet togs i februari 2023 har antalet remitterade patienter till vår mottagning minskat till nära noll”, står det att läsa på mottagningens hemsida.

Beslutet att avskaffa vårdvalet för patienter med långvarig smärta eller utmattningssyndrom fattades den 21 februari av det nya styret i Stockholm, som består av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet, tillsammans med Vänsterpartiet. Patienter ska istället i högre utsträckning behandlas på vårdcentraler, framgår det av ett pressmeddelande från regionen. Patienter kan även komma att flyttas till enheter inom psykiatrin.

På Stressmottagningen i Stockholm har specialistläkare, psykologer, fysioterapeuter och arbetsterapeuter arbetat. I styrelsen finns namnkunniga läkare och psykologer som Töres Theorell och Alexander Perski.

Region Stockholm presenterade tidigare denna månad en omställningsplan som innebär att fler vårdval i regionen ska avskaffas, se tidigare artikel i Medtech Magazine.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078