23948sdkhjf

Fokus Hjälpmedel på plats i Norrbotten

Så är då Fokus Hjälpmedel på plats på nordligare breddgrader. På onsdagen öppnade mässan på Luleå Energi Arena, med möjlighet att möta innovatörer, leverantörer, tillverkare och föreläsare med egna erfarenheter av vad hjälpmedel kan betyda i vardagen.

Gånghjälpmedel, rullstolar, trycksårsprevention, förflyttning, barnhjälpmedel – det är några av områdena där utställarna presenterar nya och innovativa lösningar.

Klockan 9.00 slog portarna upp och besökarna började strömma in för att träffa utställare och bevista seminarier och föreläsningar.

– Här kan alla besökare förvänta sig spännande fortbildningsaktiviteter, inspirerande föreläsningar och utställningar av det senaste inom medicintekniska hjälpmedel, säger Petrus Laestadius, vice vd för Swedish Medtech, som är medarrangörer tillsammans med Region Norrbotten och Medtech Magazine.

Bland föreläsarna märks My Andersson, Norrbottens enda rehabinstruktör, som delar med sig av sina erfarenheter av att få en svår ryggmärgsskada vid 23 års ålder och sedan kämpa sig tillbaka. Här finns också major Bengt Flodin, vars liv förändrades radikalt efter en raketattack i Afhganistan.

Dessutom är Hjälpmedelcenter Sveriges Martin Gottfridsson på plats för att tala om förflyttningskunskap inom äldre omsorgen, och Läkemedelsverkets Marie Mathiasson och Erika Rönnblom Hållén berättar om MDR och vikten av att anmäla tillbud i vård och omsorg.

Mässan pågår under onsdagen och torsdagen den 10 och 11 maj med samma program för att så många som möjligt från relevanta professioner ska få chans att delta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063