23948sdkhjf

Tieto köper deras startup-bolag

De grundade Visuecare 2014. Nu säljer de bolaget till Tieto.

När Visuecare grundades hade de visionen att underlätta det dagliga arbetet inom äldreomsorgen, genom att skapa smartare sätt att jobba. Genom samarbete med personal och arbetsplatser har de utvecklat ett sätt att digitalt visualisera planeringen och underlätta kvalitetssäkringen. All information om en boende samlas i en omsorgsplan, där den presenteras med hjälp av symboler. Visuecare har redan genomfört pilotprojekt i flera kommuner.

– Att kombinera ökad effektivitet med höjd omsorgskvalitet har varit en ledstjärna i utvecklingsarbetet. Det är också en fråga som är mycket aktuell i många kommuner runt om i Sverige och andra länder. Det är med stor glädje vi ser att Visuecare nu kommer att få en mycket bra plattform för vidare expansion inom ramen för Tieto, säger Lars Franzén, vd och en av grundarna till Visuecare, i ett pressmeddelande.

Nu går alltså storbolaget Tieto in och förvärvar det unga företaget. Tieto är en av de ledande leverantörerna gentemot den kommunala sektorn. Den marknaden står för 30 procent av Tietos intäkter.

– Äldreomsorgen är ett område där det finns en växande efterfrågan på effektivare lösningar. Det här förvärvet är ett ytterligare steg för att stärka vår roll inom vård- och omsorgssektorn, säger Cristina Petrescu, global chef för offentlig sektor, Tieto.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.328