23948sdkhjf

Abigo bygger ut svensk fabrik

Investerar 30 miljoner kronor i en utbyggnad av sin produktionsanläggning i Askersund för tillverkning av sårvårdsprodukter i produktlinjen Sorbact.


Den 10 november slås dörrarna upp till fabriken, som utökats med drygt 2 000 kvadratmeter till en total storlek på 5 000 kvadratmeter.

Anledningen till utbyggnaden är en ökad efterfrågan på bolagets produkter, som i dagsläget levereras till 70 länder. Abigo Medical räknar med att produktionen kommer att öka med 30 procent årligen. Detta beräknas leda till rekrytering av mer personal.

­– Vi ser att vi kommer att fortsätta växa mycket starkt i många år framåt och det är därför som vi satsar så mycket på just tillväxten, säger Fredrik Stenbäcker , fabrikschef i Askersund.

– Idag är vi 59 anställda och vi kommer att passera 60 innan jul. Jag förväntar mig att vi kommer att närma oss 70 under nästa år, tillägger han.

Göteborgsbaserade Abigo Medical tillverkar och säljer läkemedel och medicintekniska produkter för bland annat avancerad sårvård. Ett stort fokus ligger på infektion och företaget har bland annat utvecklat ett material som binder till vissa typer av bakterier och till svamp.

I den utbyggda fabriken ligger fokus på produktlinjen Sorbact som består av sårvårdsprodukter som plåster, med en insida som täcks med det bakteriebindande materialet. Syftet är att motverka infektioner i exempelvis bränn- och operationssår. Förutom Sorbact tillverkas även Otovent, en medicinteknisk produkt för behandling av undertryck i mellanörat, i lokalerna.

Abigo Medical grundades av ägarna och bröderna Jan G Smith och Leif Smith år 1989. De är skeptiska till riskkapital och bolaget är finansiellt oberoende, då vinsterna återinvesteras i verksamheten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063