23948sdkhjf

Optimistisk jobbprognos inom hälso- och sjukvården

Trots tuffa tider är sysselsättningsprognosen inom hälso-, sjukvårds- och life science-branscherna fortsatt optimistisk, visar en ny marknadsbarometer från Manpower.

Enligt undersökningen är antalet företag som räknar med att nyrekrytera under de närmaste tre månaderna betydligt fler än de som förväntar sig att minska arbetsstyrkan.

– De lågkonjunkturtecken vi börjar se i övriga jobbprognoser tycks inte gälla för hälso- och sjukvårdsområdet, där rekryteringarna förväntas rulla på som de gjort under inledningen av året, säger Mikael Jansson, vd på Manpower Group, i ett pressmeddelande.

Sysselsättningstrenden inom vård och life science landar på +18 procent, vilket är högre än i någon annan av de undersökta branscherna.  Det är dock en tydlig nedgång, med 11 procentenheter, jämfört med motsvarande mätning för tre månader sedan.

Trenden definieras som den procentandel av arbetsgivarna som tror att sysselsättningen ökar under det andra kvartalet, minus den andel som tror att sysselsättning minskar.

Av de andra undersökta branscherna ligger telekom och media närmast med +13 procent.

Avkylningseffekterna inom ekonomin syns tydligast inom IT- och energibranscherna där sysselsättningtrenden ligger på +4 procent, respektive +3 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Metallskruv som absorberas av kroppen får USA-godkännande
Bibb får USA-godkännande
Personuppgifter kan ha läckt ut vid cyberattack mot trygghetslarm
Nordiske Medier lanserar utbildningar
Rapport: Så kan medtechbolag bli gröna – och spara pengar
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.116