23948sdkhjf

Nyemission ska höja takten när Immunovia satsar på USA

Cancerdiagnostikbolaget Immunovias styrelse har beslutat om en företrädesemission som fulltecknad kan tillföra bolaget 202,2 miljoner kronor.

Lundbaserade Immunovia utvecklar ett blodtest för tidig upptäckt av bukspottkörtelcancer. Avsikten med nyemissionen är att snabba på kommersialiseringen och den fortsatta utvecklingen av produkten.

– Immunovia har gått in i en ny fas med fullt fokus på kommersialiseringen av Immay Pancan-d i USA där vi siktar på att få ersättning från de första försäkringsgivarna under 2023, säger företagets vd Philipp Mathieu i ett pressmeddelande.

Nyligen sattes ersättningsnivån i USA av Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS) till 897 dollar för testet, vilket av företaget beskrivs som "en mycket attraktiv nivå". Immunovia bedömer att den totala potentiella marknaden för testet i USA omfattar över 1,8 miljoner patienter.

Företrädesemissionen är garanterad till cirka 75 procent genom teckningsåtaganden, avsiktsförklaringar och garantiåtaganden på totalt 151,8 miljoner kronor.

– Vi har stor tillit att 2023 och denna nyemission kommer att leda till ökad användning av vårt test genom ökad medvetenhet, initial framgång med försäkringsersättning och ytterligare klinisk validering av vårt test för nuvarande och ytterligare riskgrupper inom området för bukspottkörtelcancer, säger Philipp Mathieu.

Styrelsens beslut om företrädesemissionen är villkorat av ett godkännande på en extra bolagsstämma som utlysts till den 16 mars.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Metallskruv som absorberas av kroppen får USA-godkännande
Bibb får USA-godkännande
Personuppgifter kan ha läckt ut vid cyberattack mot trygghetslarm
Nordiske Medier lanserar utbildningar
Rapport: Så kan medtechbolag bli gröna – och spara pengar
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.172