23948sdkhjf

Immunovia drar ner på forskningspersonal – berör "en betydande del"

Diagnostikbolaget Immunovia gör en anpassning av den svenska verksamheten, där bolaget kommer att genomföra personalneddragningar i Lund inom forskning och utveckling.

Hur många personer berör anpassningen i Lund?

– Vi har inte angett det och det är utav den anledningen att vi precis har gått in i en samverkansprocess. Det är svårt att säga exakt hur många som kommer att bli berörda. Det vet vi inte förrän vi har kommit längre i förhandlingarna, men det rör sig om en betydande del av de som är engagerade i forskning och utveckling här i Lund, säger Immunovias finanschef Karin Almqvist Liwendahl till Nyhetsbyrån Direkt.

Merparten av Immunovias verksamhet i Lund avser forskning och utveckling. Totalt på kontoret i Lund har Immunovia 34 stycken anställda. Enligt Karin Almqvist Liwendahl kommer Immunovia vid ett senare tillfälle att återkomma med mer information. 

– När vi har landat den här samverkansprocessen kommer vi att gå ut med mer information till marknaden. Då kommer vi också kunna ha en uppfattning om vad det här rör sig om mer ekonomiskt för bolaget, säger hon.

Enligt Karin Almqvist Liwendahl ska torsdagens besked ses som ett steg mot lönsamhet.

– Vi fortsätter att leverera den strategi som vi har kommunicerat som bygger på att vi behöver få en större effektivitet i den verksamhet vi har här, men också för att vi ska ha en möjlighet att satsa på den kommersiella utvecklingen och vår kommersiella närvaro. Där vi har kommersiell närvaro är i USA, säger hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063