23948sdkhjf

Satsning på bättre vård för personer med funktionsnedsättningar

Vuxna personer med omfattande och varaktiga funktionsnedsättningar erbjuds nu samordnat medicinskt mottagande vid några vårdcentraler i Region Stockholm.

Ett antal offentligt drivna vårdcentraler i Region Stockholm får nu ett utökat uppdrag att erbjuda anpassad vård för vuxna med omfattande och varaktiga funktionsnedsättningar. Uppdraget innebär att patienterna erbjuds kontinuerlig och samordnad vård.

En av vårdcentralerna som redan börjat erbjuda ett samordnat medicinskt mottagande är Handens vårdcentral i Haninge.

– Det känns bra att kunna erbjuda dessa personer som har stora behov av vård ett samordnat bemötande och längre tid för besök. Patienten får ett bättre bemötande samtidigt som vi får möjlighet att erbjuda en kvalitativ vård. Många av dem kan ha kroniska sjukdomar som vi följer över tid, säger Åsa Back, verksamhetschef vid Handens vårdcentral, i ett pressmeddelande.

Patienterna i den berörda målgruppen erbjuds nu bland annat längre vårdbesök och en fast vårdkontakt. Men vårdcentralerna som nu ställer om för det nya uppdraget ska även anpassa sina lokaler för högre tillgänglighet och erbjuda utrustning som till exempel taklyft och bredare brist.

För tillfället erbjuder redan både Handens vårdcentral i Haninge och Kista Vårdcentral ett samordnat medicinskt mottagande. Men både Täby och Tullinge vårdcentraler kommer nu att påbörja arbetet stegvis under året. 

Artikeln är en del av vårt tema om Fokus Hjälpmedel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Metallskruv som absorberas av kroppen får USA-godkännande
Bibb får USA-godkännande
Personuppgifter kan ha läckt ut vid cyberattack mot trygghetslarm
Nordiske Medier lanserar utbildningar
Rapport: Så kan medtechbolag bli gröna – och spara pengar
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.446