23948sdkhjf

Ny vd till Vitrolife

Det medicintekniska företaget Vitrolife har nu utsett Bronwyn Brophy till ny vd.

Vitrolife meddelade i september förra året att nuvarande vd, Thomas Axelsson, hade för avsikt att gå i pension och att en rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare hade påbörjats, vilket Medtech Magazine då rapporterade om. Nu har Thomas Axelssons efterträdare utsetts. Irländska Bronwyn Brophy tar över vd-rollen för företaget.

Hon har tidigare jobbat på bland annat Thermo Fischer Scientific, Medtronic och Johnson & Johnson. Bronwyn Brophy påbörja sin anställning hos Vitrolife senast den första augusti i år. 

"Jag ser att bolaget har en mycket spännande framtid med stor tillväxtpotential med starka distributörer och globala partners" kommenterar Bronwyn Brophy i ett pressmeddelande.

Thomas Axelsson avgår som vd den 31 mars. Tills dess att Bronwyn Brophy tillträder tjänsten kommer nuvarande styrelseordförande Jón Sigurdsson gå in som tillförordnad vd i företaget. I samband med detta har därför Vitrolifes styrelse utsett ledamoten Henrik Blomquist som ny styrelseordförande till årsstämman 27 april.

Vitrolife är ett svenskt medicinteknikföretag som utvecklar och säljer produkter för provrörsbefruktning. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079