23948sdkhjf

Här är arbetsterapeuterna som fick stipendier

Sveriges Arbetsterapeuter har nu delat ut 2022 års stipendier. De går till Paula Malinen, Göteborg, och Annicka Appelberg, Lund, som ska forska kring körkortsprocessen vid funktionsnedsättning respektive vardagen för MS-sjuka.

Paula Malinen sökte stipendiet för ett projekt som ska utforska erfarenheterna av körkortsprocessen hos unga vuxna med lindrig intellektuell funktionsnedsättning.

– Resultatet förväntas både bidra till utveckling framtida arbetsterapeutiska körlämplighetsutredningar och ge vägledning i frågan om arbetsterapeutiska insatser skulle kunna användas mer strukturerat i samband med körkortsprocessen, säger hon i en artikel på Sveriges Arbetsterapeuters sajt.

Projektet är tänkt att leda till en masteruppsats, och stipendiet gör att hon äntligen kan komma igång på allvar med den.

– Hittills har jag arbetat med att ta fram projektplan och att få etikprövningsmyndighetens godkännande för projektet, på min fritid. Tack vare stipendiet kommer jag nu kunna avsätta arbetstid för att genomföra projektet, säger hon.

Annicka Appelberg säger att stipendiet, som är på 60 000 kronor, ska göra det möjligt för henne att ta tjänstledigt och slutföra sin forskningstudie på magisternivå.

– Min studie om aktivitetsbalans i vardagen hos personer med multipel skleros ger mig information som är användbar i mitt arbete, en kunskap som jag har för avsikt att sprida till mina arbetsterapeutkollegor via föreläsningar och förhoppningsvis en artikelpublikation, säger hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078