23948sdkhjf

Hon är ny ordförande för MTP-rådet

Ulrica Fjärstedt har utsetts till ny ordförande för Medicintekniska produktrådet (MTP-rådet). Hon efterträder Jan Liliemark.

MTP-rådet inrättades 2019 och är en expertgrupp med representanter från Sveriges regioner. Det har mandat att ge rekommendationer om användning av vissa nya medicintekniska produkter.

Ulrica Fjärstedt har varit ledamot av rådet sedan starten som representant för Sjukvårdsregion Mellansverige. Hon arbetar till vardags som sektionschef för medicinsk teknik på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

– Medicinteknik är ett brett område och produktfloran är stor, därför är det viktigt att vi har ett ordnat införande i vården. Det handlar också om att vi ska kunna erbjuda patienter ny och bra medicinteknik i hela landet för att bidra till en kostnadseffektiv och jämlik vård. Här har MTP-rådet en viktig roll att fylla och jag ser fram emot att få driva detta tillsammans med kollegorna i rådet, säger Ulrica Fjärstedt i ett pressmeddelande.

Ordföranden och övriga ledamöter i rådet har nominerats av de sex samverkansregionerna för hälso- och sjukvård och utses av nationella samverkansgruppen för läkemedel och medicinteknik.Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062