23948sdkhjf

Dynamic Code bygger om styrelsen – grundaren tar över klubban

Diagnostikföretaget Dynamic Codes grundare Anne Kihlgren går in som styrelseordförande i bolaget. Dessutom sker ytterligare förändringar av styrelsen.

Anne Kihlgren efterträder Petter Lundström, som blir kvar som ledamot i styrelsen. Som tidigare meddelats avgår bolagets vd Louise Nylén vid årsskiftet och ersätts av tillförordnade vd:n Per Alnefelt.

– Jag är väldigt glad över att Anne Kihlgren tar över ordförandeskapet i Dynamic Code. Som grundare och tidigare vd känner hon bolaget och marknaden väl och kan dessutom vara ett bra stöd till Per Alnefelt under rekryteringsprocessen av en ordinarie vd till bolaget, säger avgående ordföranden Petter Lundström i ett pressmeddelande.

Samtidigt sker två andra förändringar. Petter Edfeldt och Björn Nordenvall är nya ledamöter i styrelsen, där de ersätter Monika Elling och Sara Wimmercranz.

Petter Edfeldt är jurist och har de senaste två decennierna haft ledande positioner i bland annat Abbot, Abbvie och Kry. Han är medgrundare till investmentbolaget Red Pill Invest och är rådgivare åt bland andra Backing Minds.

Björn Nordenvall är docent och kirurg och har i över tre decennier haft ledande roller inom privat sjukvård och olika forskningsbolag. Han sitter för närvarande i styrelsen för bland andra Doktor 24 Healthcare, Platform 24 Healthcare och Nordic Biomarker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.283