23948sdkhjf

Brighter går i konkurs

Motgångarna har kommit slag i slag för healthtech-bolaget Brighter. Nu har företaget försatts i konkurs.

I ett pressmeddelande uppger bolaget att beslutet att ansöka om konkurs har tagits mot bakgrund av tingsrättens besked i måndags om att den pågående företagsrekonstruktionen skulle upphöra.

"Den nya styrelsen och ledningen har under de senaste 1,5  åren arbetat intensivt med att aktivera en långsiktig affärsstrategi för att skapa lönsam tillväxt, men arbetet har präglats av utmanande pandemieffekter i kombination med det förändrade  makroekonomiska läget", skriver bolaget.

Företagsrekonstruktionen hade pågått sedan 2 november, och enligt Brighter hade ett "mycket omfattande arbete" genomförts med en rekonstruktionsplan, och dialoger pågick med potentiella finansiärer.

"Bolaget anser att en fortsatt rekonstruktion hade varit en bättre lösning för både bolaget, leverantörer och aktieägare. Dock har tingsrättens beslut om att företagsrekonstruktionen ska upphöra, medfört att Brighter nu ansöker om konkurs", skriver man i pressmeddelandet.

Företagets situationen blev inte bättre av beskedet under onsdagen att Nasdaq Stockholms disciplinnämnd beslutat att ålägga Brighter att betala vite om åtta årsavgifter, motsvarande 1,5 miljoner kronor, på grund av bolagets informationshantering vid flera tillfällen under 2020.

"Börsen har gjort gällande att Brighter brutit mot regelverket genom att inte offentliggöra insiderinformation på rätt sätt samt genom att hålla bolagsstämma för sent", skriver bolaget.

På onsdagseftermiddagen biföll Solna tingsrätt Brighters ansökan och försatte därmed bolaget i konkurs.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.332