23948sdkhjf

Nya hjälpmedel visades på mässa

Lyft från golv med luft istället för tunga lyft och den första växtbaserade skummadrassen. Det var ett par av nyheterna som visades upp på Fokus Hjälpmedel Örebro.

Alla montrar i utställningen var bokade när Fokus Hjälpmedel Örebro startade igår, tisdag. Caisa Jerrå, från företaget Etac, var en av personerna på plats. Hon visade företagets patientlyft Hover Jack som hjälper vårdare att lyfta upp patienter som ramlat utan att själva behöva göra några tunga lyft.

Lyften fungerar som så att den skjuts in under personen som har ramlat och sedan fylls med luft för att personen ska komma i lämplig höjd för att kunna föras över till exempelvis en sjukhussäng. Caisa Jerrå tog hjälp av ett par kollegor för att visa hur den fungerar, se filmklipp nedan.

Stina Dahlbeck var på plats för Invacares räkning. Hon berättade att samma dag som Fokus Hjälpmedel Örebro öppnade, igår tisdag, lanserade företaget skummadrassen Dacapo Ecogreen, som förstås fanns på plats i Invacares monter.

– Det är den första växtbaserade skummadrassen. Den har ett integrerat överdrag som är gjort av ett bambumaterial och dragkedjan är gjord i ett helt återvunnet material, berättade hon.

Fokus Hjälpmedel Örebro arrangerades av Fokus Hjälpmedel/Medtech Magazine, Swedish Medtech, Region Örebro Län, Region Sörmland, Region Västmanland, Region Värmland och Region Dalarna.

Artikeln är en del av vårt tema om Fokus Hjälpmedel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112