23948sdkhjf

Elekta skapar utbildningscenter för strålbehandling i Indien

Strålbehandlingsbolaget Elekta startar ett utbildningscenter i Mumbai i samarbete med indiska Healthcare Global Enterprises. Meningen är att låta medicinsk personal lära sig använda de senaste framstegen inom strålbehandling och höja nivån på cancervården i Indien.

 Vår främsta prioritering är att göra högkvalitativ cancervård tillgänglig, men för att klara det måste vi utbilda vårdpersonalen som ska ge behandlingen. Det här symbiotiska samarbetet ska hjälpa oss nå framgång, säger Manikandan Bala, Elektas Managing Director för Indien, i ett pressmeddelande.

Centret kommer erbjuda utbildning och träning för strålonkologer, strålbehandlingstekniker och medicinska fysiker inom de senaste behandlingsteknikerna.

Enligt Elekta skulle omkring 50–60 procent av alla cancerpatienter behöva strålbehandling, men globalt är det bara 30 procent som får det.

 Vi hoppas att det inom en snar framtid kommer att finnas både tillräckligt med utrustning och kvalificerad personal som kan hantera den i Indien, säger Manikandan Bala.

Enligt Healthcare Global Enterprises kommer samarbetet med Elekta att fler kvalificerade inom samtliga yrkesgrupper som arbetar med strålbehandling.

 Genom våra utbildningsprogram hoppas vi kunna gå vidare från grundläggande strålbehandlingstekniker till högprecisionsbehandlingar som bildvägledd strålbehandling (IGRT) och olika former av stereotaktisk strålbehandling, som SABR och SBRT, säger B.S. Ajaikumar, Executive Chairman vid företaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095