23948sdkhjf

Akademiska inviger palliativ mottagning

Idag, tisdag, invigs en mottagning för personer med svår obotlig sjukdom vid Palliativt centrum i Uppsala.

Den nya mottagningen blir en del av Palliativt centrum vid Akademiska sjukhuset där det sedan tidigare finns hospice för specialiserad palliativ slutenvård, specialiserad palliativ hemsjukvård (ASH) och ett palliativt konsultteam.

Mottagningen vänder sig till patienter med obotlig sjukdom vid livets slut som inte har behov av specialiserad hemsjukvård eller palliativ slutenvård.

– Syftet är att öka tillgängligheten till specialiserad palliativ kompetens för länets invånare. Det är lätt att patienter som fått besked om obotlig, fortskridande sjukdom hamnar mellan stolarna. Här tror vi att den nya palliativa mottagningen kan bli en värdefull resurs för att fånga upp och hjälpa dem som har behov och kan ta sig till en mottagning, säger Marianne van Rooijen, sjukhusdirektör Akademiska sjukhuset, i ett pressmeddelande.

– Vård i livets slutskede kan pågå i månader eller flera år. Med en palliativ mottagning kommer vi kunna stödja individen att leva med värdighet och få största möjliga välbefinnande och livskvalitet i samband med att livets slut närmar sig, säger Malin Sjöberg Högrell, regionråd (L) och sjukhusstyrelsens ordförande, Region Uppsala.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Apotek uppfattas som hållbara av konsumenter
KI:s nya rektor: "Vi ska ha en drivande roll"
Hänger säkerheten med i samma takt som digitaliseringen?
Världens största civila sjukhusfartyg på plats i Senegal – en operation utförd
Hon blir ny innovationschef på Fluicell
Här är akademikeryrkena i branschen med bäst jobbchanser
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.157