23948sdkhjf

Studie från Novo Nordisk: Insulin en gång i veckan gav bättre effekt

Data från det danska läkemedelsbolagets Onwards-studie tyder på att insulin som ges en gång per vecka har större effekt än insulin som ges varje dag.

Novo Nordisk har presenterat data från sin fas III-studie med läkemedelskandidaten icodec för behandling av patienter med typ 2-diabetes, som ges en gång i veckan. Onwards-studien tyder på att fler personer uppnådde blodsockermålet med icodec, jämfört för de patienter som tog läkemedlet degludec dagligen.

Insulin en gång i veckan skulle vara ett anmärkningsvärt steg framåt i insulininnovation. Det skulle kunna erbjuda personer med typ 2-diabetes reducerad behandlingskomplexitet och besvär genom att minska antalet basala insulininjektioner från 365 till 52 per år, utan att kompromissa med hanteringen av blodsockret, säger Athena Philis-Tsimikas, corporate vice president på Scripps Whittier Diabetes Institute, Kalifornien, USA, och huvudutredare för Onwards 2, i ett pressmeddelande.

37 procent av vuxna med typ 2-diabetes som behandlats med insulinet icodec en gång i veckan uppnådde ett HbA1c <7,0 %, utan att uppleva allvarlig eller kliniskt signifikant hypoglykemi, jämfört med 27 procent av de som behandlas med insulinet degludec dagligen vid 26 veckor.

Vi är mycket glada över att se de lovande resultaten från Onwards-programmet så här långt. De patientrapporterade resultatdata som vi ser i Onwards 2 stärker ytterligare vår övertygelse om att insulin icodec har potentialen att bli det ideala insulinet för personer som lever med typ 2-diabetes som påbörjar insulinbehandling, säger Martin Holst Lange, Executive Vice President Development för Novo Nordisk i en kommentar.

Bolaget presenterade data på European Association for the Study of Diabetes årsmöte 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079