23948sdkhjf

Penilla Gunther om nya expertrollen i Cancer Commission Board: "Stolt och hedrad"

Som en av 15 experter tar Penilla Gunther plats i rådet som ska arbeta för att implementera EU:s cancerstrategi i medlemsländerna.

Penilla Gunther blev idag utsedd till en av 15 experter till Cancer Commission Board. Det är EU-kommissionen som utser experterna och Cancer Commission Board är en av fem strategiska områden med expertgrupper. I cancergruppen, ska EU:s cancerstrategi implementeras.

– Jag är stolt och hedrad över att bli utvald för detta viktiga uppdrag med att implementera cancerstrategin i EU-länderna, säger Penilla Gunther till Life Science Sweden.

Hon hoppas att hennes bakgrund som lagstiftare ska bidra till att strategin ska få fäste i EU-ländernas olika sjukvårdssystem. Målet med expertgruppen inom cancerstrategin är att ”förbättra livet för mer än tre miljoner människor fram till 2030, förebyggande, botande och för de som drabbats av cancer – inklusive deras familjer – att leva längre och bättre”.

– Med min egen erfarenhet av cancer och kunskap om hur både hälso- och sjukvården och life science fungerar, hoppas jag få vara till nytta för att fler patienter snabbare ska få en jämlik cancervård.

Penilla Gunther är före detta riksdagsledamot för Kristdemokraterna och grundare av den digitala och fysiska möteplatsen Fokus Patient, där fokus ligger på hälso- och sjukvård och life science.

Penilla Gunther har ett förordnande som expert i rådet fram till 2025. Cancer Commission Board är en del i Horizon Europe.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125