23948sdkhjf

Han väntas bli vd när apoteksbolag går samman

En ny ledning har presenterats för det sammanslagna bolaget för Apoteksgruppen och Kronans Apotek. Erik Sjögren, nuvarande vd för Apoteksgruppen, är tilltänkt vd efter sammanslagningen.

Kronans Apotek och Apoteksgruppen har föreslagit en ny ledningsgrupp, efter att affären mellan apoteksaktörerna gått i mål och förväntas vara helt klar i oktober.

Erik Sjögren, vd, har lång erfarenhet av både fysisk och e-handel från Adidas och har därefter varit först försäljning och driftansvarig på Apoteksgruppen sedan 2019 och är nu vd på Apoteksgruppen sedan i januari i år. 

Jenny Rådeström, sortiment- och inköpsdirektör, har idag liknande roll på Kronans Apotek sedan februari i år och tidigare många års erfarenhet från Menigo och Ica i liknande befattningar. 

Sofie Almqvist, HR direktör, har denna roll idag på Apoteksgruppen sedan 2019. Innan Apoteksgruppen var Sofie med och utvecklade Synsams HR och utbildning under flera år. 

Nina Wyholt Gradin, försäljning- och driftsdirektör fysisk handel, har under många år jobbat med försäljning och drift inom retail, bla Rizzo och Synoptik. Nina har haft ansvar för försäljning och drift för Apoteksgruppen under 2022 och har dessförinnan haft roller som driftschef och regionchef. 

Erik Romell, ekonomidirektör, idag ekonomidirektör på Apoteksgruppen sedan 2021 och dessförinnan controllingchef på Apoteksgruppen. Senast innan apoteksbranschen kom Erik från O ‘Learys där han bla var delaktig i riskkapitalbolaget Altors uppköp av bolaget.  

Karin Pesula, kvalitet- och hållbarhetsdirektör, kommer med många års erfarenhet inom apoteksvärlden och kvalitet, bland annat som kvalitetschef för Kronans Apotek och Svensk Dos. Nuvarande Kvalitet och farmacidirektör på Kronans Apotek. 

Lina Hasic, E-handelsdirektör, har under det senaste året varit med i den digitala transformation Kronans Apotek gjort. Innan Lina började på Kronans var hon flera år på Unilever och jobbade med digital försäljning och affärsutveckling. 

Jurgis Rudgalvis, integrationsdirektör, kommer senast från rollen som finanschef för Euroapothecagarkoncernen för Apoteksgruppen) har varit en nyckelperson i affären och i sammanslagningen. Har bakgrund främst inom företagsförvärv vilket han tidigare även jobbat med inom Euroapotheca. 

En extern marknadsdirektör kommer också att tillsättas.

Hannes Hasselrot, nuvarande vd för Kronans Apotek, blir kvar inom apotekets ägarkoncern som vd för Oriola Sverige. 

Denna grupp är en stark mix av erfarenheter, kunskap och personligheter. Jag har försökt bygga ett team där vi kompletterar varandra på ett bra sätt för att få in många olika perspektiv. Jag ser fram emot att börja samarbetet med den nya tilltänkta ledningsgruppen för att ta fram en bra plan för det nya bolaget efter att affären stängts i oktober, säger Erik Sjögren, tilltänkt vd för det nya bolaget i en kommentar. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078