23948sdkhjf

Braincool fyller på kassan med 82 miljoner

Medtech-bolaget Braincool har beslutat ta in upp till 82 miljoner kronor via en företrädesemission. Tillskotten ska möjliggöra ökad försäljning av bolagets produkter och förutsättningar för vidare utveckling inom hjärnkylning och onkologi.

Enligt bolagets vd Martin Waleij har bolaget det senaste året varit hämmat av för lite kapital och för stora lån.

– Vi behöver därför lösa denna situation så att bolaget kan få arbetsro att driva utvecklingen framåt i högsta fart, ge bolaget möjlighet att kunna producera tillräckligt med system till våra kunder samt driva våra andra mycket lovande projekt framåt. Denna kapitalanskaffning skapar även goda förutsättningar för att ansöka om en listning på Nasdaq First North Growth Market, säger han i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Det är så klart oturligt att vårt kommersiella genombrott kommer i ett tråkigt börsklimat för småbolag och att vi just då behöver finansiering, därför är det naturligt att vi erbjuder våra många trogna aktieägare möjligheten att satsa i bolaget och vara med till fullo på den fortsatta resan, det kommer jag att göra.

Tillskottet ska öka försäljningen genom att bolaget kan investera inom försäljning, marknad och produktion. Men kapitalet ska också användas för bolagets utveckling inom hjärnkylning och onkologi.

Emissionen beräknas offentliggöras den 30 september.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093