23948sdkhjf

Lisbeth Löpare-Johansson blir en av fyra nya hedersdoktorer i Luleå

SKR:s nationella samordnare för nära vård har utsetts till filosofie hedersdoktor i Luleå.

Luleå tekniska universitet har utsett fyra nya hedersdoktorer, varav en är Lisbeth Löpare-Johansson, nationell samordnare för nära vård vid Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

I motiveringen står det bland annat att hon ”under många år arbetat för en mer tillgänglig och jämlik vård och för införandet av nya arbetssätt inom vård och omsorg. Som vårdstrategisk chef vid Vårdförbundet ansvarade hon för att ta fram en modell för betald utbildning som har bidragit till ökade möjligheter för sjuksköterskor att specialistutbilda sig. Lisbeth Löpare-Johansson är genom sitt kunnande och sitt mångåriga engagemang för en god, nära och kunskapsbaserad vård en värdig mottagare av hedersdoktorstiteln”.

– Personcentrering bidrar till att vi bättre tar tillvara människors förmågor både i det enskilda mötet och i utvecklingen av vård och omsorg. Därför känner jag både stor glädje och tacksamhet för denna utmärkelse som så tydligt lyfter fram personcentrering och vikten av att utveckla nya arbetssätt inom vård och omsorg. Utmärkelsen ger mig energi att fortsätta att bidra till en fördjupad kunskap om utvecklingen av komplexa system och vikten av ett ledarskap som kännetecknas av tillit och samarbete, säger Lisbeth Löpare-Johansson i ett pressmeddelande.

Övriga nya hedersdoktorer vid universitetet är författaren och historikern Peter Englund, Northvolt-medgrundaren Peter Carlsson, och professorn Christopher Weible.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ameli Norling blir ny hälso- och sjukvårdschef på SKR
Satsning på bättre vård för personer med funktionsnedsättningar
Humana beviljas inhibition – kan fortsätta verksamhet tills vidare
”Nanokikare” ska avslöja cellens inre
Förra Addlife-vd:n blir ordförande i medtech-bolag
Han föreslås som ny regiondirektör i Skåne
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.094