23948sdkhjf

Hon ska kapa köerna till Karolinska

För att uppnå målet med att bli ett kö-fritt universitetssjukhus har Caroline Hällsjö Sander tillträtt den nyinrättade tjänsten som produktionsdirektör för att förbättra koordineringen mellan sjukhusets olika avdelningar. Hon har under 2021 varit ansvarig för att korta operationsköerna efter pandemin.

Efter pandemiåren har Karolinska utfört mer vård än vad regionen har beställt – 102,1 procent. Operationerna blev också fler under 2021 jämfört med 2019. I en riktad satsning genomfördes 1 497 fler operationer än planerat. Målet med satsningen är att bli Sveriges första kö-fria universitetssjukhus.

– Karolinskas medarbetare brinner för att hjälpa våra patienter. Mitt uppdrag är att göra det möjligt för alla att göra det fullt ut. Då måste vi arbeta ännu mer ihop, se till att de som är på jobbet för att träffa eller operera patienter får göra det och inte hamna i vänteläge på grund av att vi inte planerat bra eller synkat med varandra, säger Caroline Hällsjö Sander, nytillträdd produktionsdirektör på Karolinska Universitetssjukhuset, i ett pressmeddelande.

Först och främst är det våra medarbetare som gjort det möjligt för sjukhuset att hjälpa fler patienter, bland annat genom att arbeta extra på kvällar och helger men framför allt genom att samarbeta mer som ett sjukhus. Det är ett fantastiskt jobb som gjorts, säger Björn Zoëga, sjukhusdirektör för Karolinska Universitetssjukhuset, i pressmeddelandet.

Han fortsätter:

Caroline har haft en nyckelroll när det gäller att stödja våra verksamheter med att förbättra planering, samarbete och koordinering mellan olika delar av Karolinska. Nu inrättar vi en tjänst som produktionsdirektör för att ytterligare förbättra stödet till våra verksamheter. På så sätt kan vi få mer gjort utan att springa snabbare.

Caroline Hällsjö Sander, överläkare i anestesi och intensivvård, tillträder idag den 16 augusti den nyinrättade tjänsten som produktionsdirektör på Karolinska.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094