23948sdkhjf

Fler fick hjälp när fysioterapeuter jobbade kväll

Fysioterapeuter på kvällstid vid den postoperativa vårdavdelningen vid Karolinska universitetssjukhuset gav goda resultat. Nu testas samma koncept på intensiven.

Dubbelt så många patienter fick hjälp när fysioterapeuter vid den postoperativa vårdavdelningen vid Karolinska universitetssjukhuset jobbade på kvällen och vårdtiden blev kortare med ungefär fem timmar. Det skriver sjukhuset i en nyhet på sin webbplats.

Det var inom ramen för ett utvecklingsprojekt som man ifjol testade att bemanna avdelningen med fysioterapeuter på kvällstid. Efter de åtta veckor som projektet pågick efterfrågade personalen fortsatt pass på kvällen och nu testas samma koncept även på intensivvårdsavdelningen (IVA), något som kommer att utvärderas i vår.

Fysioterapeuten Elin Arvidsson, som deltog i projektet på den postoperativa vårdavdelningen, menar att de tidigare missade många patienter efter operation då de kom till avdelningen efter deras arbetstider.

– Genom att anpassa vår arbetstid fanns vi tillgängliga för fler patienter. Mobilisering och utskrivning från postoperativa vårdavdelningen skedde då tidigare än när vi arbetade enligt de ordinarie arbetstiderna, säger hon i en nyhet på Karolinska universitetssjukhusets webbplats.

Utöver utvecklingsprojektet bemannas numera neuro och IVA också av en arbetsterapeut på lördagar och patienter behöver därmed inte vänta tills nästa vardaga för att få hjälp med bedömningar från ett arbetsterapeutiskt perspektiv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.362