23948sdkhjf

EQT lägger bud på Karo Pharma

Karo Intressenter, som kontrolleras av riskkapitalbolaget EQT, har offentliggjort ett uppköpserbjudande till aktieägarna i Karo Pharma idag, tisdag. Erbjudandet gäller förvärv av aktier i Karo Pharma för 60 kronor per aktie. Sedan tidigare har Karo Intressenter drygt 86 procent av aktierna i företaget.

Efter att ha arbetat nära Karo Pharmas ledning, styrelse och medarbetare under de senaste tre åren, anser vi att bolaget idag är i en bra position för att gå in i nästa utvecklingsfas. Framgent ser vi stor potential i att fortsätta utveckla Karo Pharmas produktportfölj och kommersiella förmåga, att expandera till nya marknader, kanaler och kategorier och att öka investeringarna i plattformen och i M&A. För att Karo Pharma ska nå sin fulla potential är vi dock övertygade om att dess fortsatta värdeskapande resa lämpar sig bäst i en privat miljö, säger Erika Henriksson, Partner på EQT Partners och ledamot i Karo Pharmas styrelse, i ett pressmeddelande.

Karo Pharma utvecklar och marknadsför receptfria produkter och receptbelagda läkemedel inom områdena hudvård, intimhälsa, mage- tarm, fotvård, wellness, smärta och förkylning samt specialistprodukter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ameli Norling blir ny hälso- och sjukvårdschef på SKR
Satsning på bättre vård för personer med funktionsnedsättningar
Humana beviljas inhibition – kan fortsätta verksamhet tills vidare
”Nanokikare” ska avslöja cellens inre
Förra Addlife-vd:n blir ordförande i medtech-bolag
Han föreslås som ny regiondirektör i Skåne
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.093