23948sdkhjf

EQT lägger bud på Karo Pharma

Karo Intressenter, som kontrolleras av riskkapitalbolaget EQT, har offentliggjort ett uppköpserbjudande till aktieägarna i Karo Pharma idag, tisdag. Erbjudandet gäller förvärv av aktier i Karo Pharma för 60 kronor per aktie. Sedan tidigare har Karo Intressenter drygt 86 procent av aktierna i företaget.

Efter att ha arbetat nära Karo Pharmas ledning, styrelse och medarbetare under de senaste tre åren, anser vi att bolaget idag är i en bra position för att gå in i nästa utvecklingsfas. Framgent ser vi stor potential i att fortsätta utveckla Karo Pharmas produktportfölj och kommersiella förmåga, att expandera till nya marknader, kanaler och kategorier och att öka investeringarna i plattformen och i M&A. För att Karo Pharma ska nå sin fulla potential är vi dock övertygade om att dess fortsatta värdeskapande resa lämpar sig bäst i en privat miljö, säger Erika Henriksson, Partner på EQT Partners och ledamot i Karo Pharmas styrelse, i ett pressmeddelande.

Karo Pharma utvecklar och marknadsför receptfria produkter och receptbelagda läkemedel inom områdena hudvård, intimhälsa, mage- tarm, fotvård, wellness, smärta och förkylning samt specialistprodukter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063