23948sdkhjf

Så ska nya Centralsjukhuset i Karlstad se ut

Region Värmland gör sin största sjukhusinvestering någonsin när Centralsjukhuset i Karlstad står inför en om- och tillbyggnation.

I samarbete med Region Värmland och på uppdrag av Skanska ska White Arkitekter formge det nya högteknologiska sjukhuset – Centralsjukhuset i Karlstad, CSK.

– White har arbetat med vårdbyggnader under många decennier, det är en av våra viktiga kärnkompetenser. Vi ser fram emot att bidra till ett starkt team. Tillsammans kan vi säkra ett sjukhus som skapar förutsättningar för god vårdkvalitet, säger Alexandra Hagen, vd för White, i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet är vårdbyggnadsprojektet ett av Sveriges största och det nya sjukhuset ska vara ”specialiserat för högteknologisk vård, effektiv akutvård och läkande vårdmiljöer.”

Satsningen ligger på sju miljarder kronor, enligt uppgifter från år 2020. Om- och tillbyggnationen väntas vara klar cirka 15 år efter byggstart och projektet omfattar ett nytt akuthus, vårdmottagningshus, teknikförsörjningscentral och parkeringshus. Även det det nuvarande sjukhuset ska utvecklas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ameli Norling blir ny hälso- och sjukvårdschef på SKR
Satsning på bättre vård för personer med funktionsnedsättningar
Humana beviljas inhibition – kan fortsätta verksamhet tills vidare
”Nanokikare” ska avslöja cellens inre
Förra Addlife-vd:n blir ordförande i medtech-bolag
Han föreslås som ny regiondirektör i Skåne
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.109