23948sdkhjf

Så ska nya Centralsjukhuset i Karlstad se ut

Region Värmland gör sin största sjukhusinvestering någonsin när Centralsjukhuset i Karlstad står inför en om- och tillbyggnation.

I samarbete med Region Värmland och på uppdrag av Skanska ska White Arkitekter formge det nya högteknologiska sjukhuset – Centralsjukhuset i Karlstad, CSK.

– White har arbetat med vårdbyggnader under många decennier, det är en av våra viktiga kärnkompetenser. Vi ser fram emot att bidra till ett starkt team. Tillsammans kan vi säkra ett sjukhus som skapar förutsättningar för god vårdkvalitet, säger Alexandra Hagen, vd för White, i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet är vårdbyggnadsprojektet ett av Sveriges största och det nya sjukhuset ska vara ”specialiserat för högteknologisk vård, effektiv akutvård och läkande vårdmiljöer.”

Satsningen ligger på sju miljarder kronor, enligt uppgifter från år 2020. Om- och tillbyggnationen väntas vara klar cirka 15 år efter byggstart och projektet omfattar ett nytt akuthus, vårdmottagningshus, teknikförsörjningscentral och parkeringshus. Även det det nuvarande sjukhuset ska utvecklas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109