23948sdkhjf

Stockholm föll på målsnöret – missar stor kongress

Stockholm ansökte om att bli värd för den internationella kongressen IUPESM 2028. Men huvudstaden föll på målsnöret. 

Tre röster saknades för att Stockholm skulle bli värdstad för kongressen som var tredje år hålls runt om i världen. Monterrey i nordöstra Mexico knep förstaplatsen och blir därmed värdstad 2028. 

– Det saknades de sista tre rösterna för att vi skulle vinna, men vi fick ett väldigt bra gensvar på den svenska ansökan, vittnar de som var på plats från Sveriges sida. Så det ser lovande ut om vi väljer att söka värdskap för kongressen 2031, säger Johan Schuber, Executive Director för Medtechlabs, till Life Science Sweden.

Den första kongressen World Congress for Medical Physics and Biomedical Engineering, IUPESM, hölls 1982 i Hamburg, Tyskland. I år hölls den i Singapore. Ansökan till kongressen 2028 skickades in som en del i att Stockholm vill bli topp fem i världen inom life science, något Life Science Sweden tidigare berättat om. 

”World Congress for Medical Physics and Biomedical Engineering” arrangeras av International Union for Physical and Engineering Science in Medicine, IUPESM.

Swedish Society for Medical Engineering och Swedish Associatioin of Medical Physicists lämnade in ansökan för att få kongressen 2028 till Stockholm.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.061