23948sdkhjf

Stort intresse när Fokus Hjälpmedel är tillbaka i Skåne

För två år sedan fick mässan avbrytas halvvägs in på grund av pandemins utbrott. Nu kommer Fokus Hjälpmedel äntligen tillbaka till Skåne – och intresset mycket är stort. "Det ska bli roligt att träffa alla branschkollegor igen", säger Håkan Jönsson vid Skånes kommuner.
Besökare väntas från hela södra Sverige, och även från grannlandet i söder, när Fokus Hjälpmedel öppnar portarna på Malmömässan den 6-7 september. Här möts utställare, hjälpmedelsverksamheter, beslutsfattare, vårdpersonal, användare och alla som har ett intresse för hjälpmedel.
  Den här mässan har vi kört vartannat år, så den är väl känd, även om det varit lite problem i samband med pandemin. Men är man förskrivare, arbetsterapeut eller fysioterapeut så känner man till den här mässan, konstaterar Håkan Jönsson , upphandlare vid Skånes kommuner, som arrangerar Fokus Hjälpmedel tillsammans med Region Skåne, Region Blekinge, Lunds universitet, Swedish Medtech och Medtech Magazine.
Som redan nämnts fick den senaste upplagan av Fokus Hjälpmedel i Skåne avbrytas efter den första dagen, och det under ganska dramatiska omständigheter. På eftermiddagen den 11 mars 2020, som var mässans första dag, fattade nämligen Folkhälsomyndigheten beslut om begränsa allmänna sammankomster till följd av covidutbrottet, vars allvar först då stod klart.
Håkan Jönsson, som var med även då, beskriver det som "en annorlunda upplevelse". Nytt för i år är att Fokus Hjälpmedel flyttats från Lund till Malmömässan.
  Jag tror att vi har en större, bättre och rymligare mässlokal nu. Det är väldigt lättillgängligt också, oavsett om man kommer med bil eller tåg.
Vad skulle du säga skiljer hjälpmedelssektorn i Skåne från hur det ser ut i övriga landet?
  Skåne ligger ju nära Danmark och kontinenten, och närheten till våra södra grannländer påverkar hjälpmedelsförsörjningen här. Det kommer att finnas danska leverantörer med på mässan också.
Vad ser du själv fram emot mest på mässan?
  Jag har tittat på seminarieprogrammet och det ser väldigt intressant ut. Jag som själv är utbildad arbetsterapeut i grunden ser fram emot att lyssna Erika Johansson från Sveriges Arbetsterapeuter, som ska prata om hållbar och jämlik hjälpmedelsförsörjning. Jag tror det blir stort intresse kring det seminariet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063