23948sdkhjf

Abilia förvärvar norskt hjälpmedelsföretag

Medcaps dotterbolag Abilia har tecknat avtal om att förvärva Cognita, ett norskt hjälpmedelsföretag.

Förvärvet av det norska hjälpmedelsbolaget Cognita gör att Abilia får ett breddat utbud till personer med olika funktionsnedsättningar och en större geografisk närhet i Norge, skriver bolaget i pressmeddelandet.

– Cognitas erbjudande stärker vår position inom både hjälpmedel och välfärdsteknik. Idag är välfärdsteknik och hjälpmedel givna verktyg för att både öka livskvalitet för brukare med speciella behov samt att lösa den utmaning som hälsovården och omsorgen står inför med kompetensuppbyggnad, personalbrist och bättre samarbete över organisatoriska gränser, säger Tove Christiansson, vd för Abilia i ett pressmeddelande.

Abilia finns idag på den norska marknaden, med en rad produkter inom hjälpmedel i kognition, kommunikationsverktyg, larmhjälpmedel och hjälpmedel inom omgivningskontroll såsom fjärrkontroller och mottagare för att exempelvis självständigt kunna släcka och tända lampor eller sätta på tv:n.

Nuvarande vd för Cognita Mona Falck Lines har utvecklat hjälpmedelsprodukter sedan 1985 när hon tillsammans med sin man Bjørn Falck-Andersen startade Falck Produkter. 2001 sålde de företaget och startade Cognita. Bolaget är ledande på digitala hjälpmedel för personer med kognitiv svikt på den norska marknaden. 

– Jag har stor tilltro till att Abilia kommer att leda Cognita i rätt riktning framöver. Vi är eniga om att brukarens behov ska stå i fokus och att medarbetarnas yrkeskompetens ska ligga till grund för leverans av hjälpmedel med hög kvalitet, säger Mona Falck Lines, i ett pressmeddelande.

Abilia är dotterbolag i investmentbolaget Medcap som förvärvar och utvecklar små och medelstora life science-bolag.

– Förvärvet av Cognita kompletterar Abilias portfölj i Norge och ligger i linje med strategin att bygga vidare på Abilias starka position inom hjälpmedel och välfärdsteknologi, säger Anders Dahlberg, vd för Medcap, i ett pressmeddelande.

Förvärvet planeras till den 1 juni.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078